8e editie van de Verbeeten Challenge groot succes!

02 april 2023 22:08

Ruim elfhonderd deelnemers zetten zich sportief in tegen kanker tijdens de 8e editie van de Verbeeten Challenge. De stichting overhandigde een cheque van maar liefst €162.555,- aan het regionaal kankerbehandelcentrum Instituut Verbeeten.

Samen sporten om een vuist tegen kanker te maken. Ondertussen gedenken, vieren, lachen, vechten en een traan laten rollen. Het gebeurde allemaal tijdens de achtste editie van de Verbeeten Challenge, die voor de tweede keer plaatsvond op het Olympiaplein op Stappegoor. De deelnemers werden warm onthaald met een mediale en luid applaus van alle aanwezigen.

Wethouder Maarten van Asten gaf het startschot van de mountainbike challenge en Esmah Lahlah van het hardlopen. “Het is ontroerend om te zien dat meer dan 1.000 deelnemers aandacht vragen voor deze verschrikkelijke ziekte. Er is een ontzettend mooi bedrag opgehaald. Ik ken Tilburg als stad die zich samen inzet voor de ander en dat is precies wat ik hier terugzie. Wat mij betreft lopen de donaties nog verder door”, aldus Esmah.

Laatste wens…
Voor deelnemer Ben van Nies was het een extra bijzondere dag. Het is zijn laatste wens om nog één keer over de finish van de Verbeeten Challenge te komen. Ben verzorgde het startschot voor de wandeltocht, zelf lopen ging helaas niet. Dankzij een goede verzorging van WensAmbulance Brabant kon hij erbij zijn en meekijken naar de challenge. Zijn dierbaren liepen de vijf kilometer wandeltocht speciaal voor hem. De laatste meters lukte het Ben om samen met hen de finish over te komen.

Ben is niet de enige deelnemer met een aangrijpend verhaal. Verhalen van verlies, maar gelukkig ook van overwining. Iedereen heeft of krijgt te maken met kanker. “Een dag als vandaag laat zien hoe belangrijk de Verbeeten Challenge voor mensen is. En daar doen we als vrijwilligersorganisatie voor!”, aldus Riquette Mulders (voorzitter Verbeeten Challenge).


Onderzoek naar kanker
Alle opbrengsten van de Verbeeten Challenge gaan naar onderzoek voor patiëntvriendelijkere behandelingen van kanker door Instituut Verbeeten. Dit jaar is het doel HyperSight: nauwkeuriger en doeltreffender bestralen van long tumoren.

“Op longtumoren is goede beeldvorming lastig omdat de longen bewegen met in- en uitademen. Met online adaptieve radiotherapie kunnen we de nauwkeurigheid van de bestraling verbeteren, maar dan hebben we wel HyperSight nodig om de dosis dagelijks nauwkeurig te berekenen. Ik ben ontzettend dankbaar dat de Verbeeten Challenge er is en zij ook dit jaar Instituut Verbeeten
steunen.”, Ed Rutters (bestuurder Instituut Verbeeten).

Tot volgend jaar
Volgend jaar vindt er in april opnieuw een Verbeeten Challenge plaats. De exacte datum maakt de organisatie spoedig bekend. Samen sportief tegen kanker!