Het verhaal van deelnemer Kitty Pattipeilohy…

23 januari 2024 20:13

Kitty Pattipeilohy is 70 jaar en heeft zich voor het eerst ingeschreven voor het onderdeel ‘5 km wandelen’. Kitty had zich vorig jaar voorgenomen om dit jaar mee te doen aan de challenge omdat ze haar zus, die ongeneeslijk ziek is, graag wil steunen.

Net na het besluit om mee te doen, voelt Kitty een grote schijf in haar borst.

“Het zal allemaal wel meevallen, zullen wel opgezette melkklieren zijn”, zegt zij nog, totaal niet ongerust, tegen haar dochter. Maar op aandringen van haar vriend en dochter maakt ze op 25 juli vorig jaar voor de zekerheid toch maar even een afspraak bij de huisarts.

“En dan kom je in een soort stroomversnelling terecht. Eerst kreeg ik in korte tijd twee operaties; een borstsparende operatie en nadat er uitzaaiingen geconstateerd werden ook nog een borstamputatie. Daarna volgde een serie bestralingen. We zijn nu een paar maanden verder en ik heb echt het gevoel of dat ik geen borstkanker meer heb. Ik voel me goed, ik houd van het leven en ik ga gewoon door. Iedereen gaat op zijn eigen manier om met deze ziekte. Maar ik ben echt heel positief.

“Het Instituut Verbeeten betekent heel veel voor mij. Ik heb daar zo’n goede ervaringen mee. Er werken hele lieve mensen, die je goed behandelen. Ze zijn heel vriendelijk, maar hebben ook tijd voor af en toe een grap. Ik heb me daar altijd heel erg goed geholpen gevoeld. Ik vind het een heel goed instituut! En daarom wil ik graag ook iets terug doen.

Dus ik ben al aan het trainen. Ik wandel heel erg veel want ik wil het zó graag lopend halen. Mijn familie, waar ik zielsveel van houd en waar ik kracht uit put, opperde om mee te doen in een rolstoel omdat het anders misschien te zwaar zal zijn, maar ik wil zelf lopen. Ik ga op eigen kracht over de finishlijn komen, al moet ik er kruipend overheen!”

"Ik denk altijd, dat komt wel goed." – Kitty –

Steun de strijd tegen kanker. Schrijf je hier in of doneer.