Het verhaal van deelnemer Michelle van der Noll - van den Berg

22 februari 2024 08:30

Op 37-jarige leeftijd, moeder van een prachtige dochter van 2,5 jaar en in blijde verwachting, zou je wellicht denken: "Kanker? Dat overkomt mij toch niet?" Toch was dat de harde realiteit voor Michelle.

Na 12 weken zwangerschap werd ze abrupt van haar roze wolk gestoten. Een tweede miskraam, snel op elkaar volgend. Het is al pijnlijk genoeg om een miskraam te ervaren als je zo verlangt naar een tweede kindje, maar bij Michelle bleef het bloeden aanhouden. Zou er meer aan de hand zijn?

“In het begin denk je nog, het zal er wel bij horen. Maar toen het bloedden niet stopte, besloot de gynaecoloog aanvullende onderzoeken te doen. Uiteindelijk gaf een uitstrijkje duidelijkheid. Baarmoederhalskanker! Ik kreeg het telefoontje toen we op vakantie waren en ben meteen teruggekeerd om te starten met de behandelingen. Inwendige en uitwendige bestralingen en daarna nog chemokuren. Ook al stortte mijn wereld in na het telefoontje, ik werd ook meteen strijdlustig. Ik moet blijven leven om mijn dochtertje Bliss op te zien groeien, ik kwam letterlijk in standje vechten. Vechten tegen deze ziekte, vechten tegen de pijn en vechten tegen het toekomstbeeld van mijn dochter zonder moeder. Het Instituut Verbeeten heeft me zo goed begeleid in deze zware periode en mede dankzij hen heb ik eind januari 2024 te horen gekregen dat de tumor helemaal weg is! Het eerste wat er door mij heen ging is, ik kan mijn dochter op zien groeien en het tweede waar ik aan dacht was dat het kindje dat nooit levend geboren heeft mogen worden, wel mijn leven gered heeft. Zonder de miskraam was ik er misschien nooit of veel te laat achter gekomen dat ik ziek was. Ik heb weinig tijd gehad om mijn miskraam te verwerken. Het ziek zijn slokte al mijn energie op maar deze gedachte geeft mij troost.”

Michelle gaat mee doen aan de 5 kilometer wandelen Challenge. Ze wil via deze weg ook graag haar steentje bijdragen.

“Ik wil iets doen voor andere mensen met kanker zodat er meer onderzoek gedaan kan worden en zij de best mogelijke zorg krijgen! Naast mijn deelname aan deze challenge, heb ik het afgelopen jaar ook veel contact gehad met lotgenoten. Ik heb een Youtube kanaal opgezet ‘Mama van Bliss’, daar heb ik door middel van vlogjes mijn ervaringen van de afgelopen tijd gedeeld. Daarnaast heb ik met mijn bedrijf ‘Piece van Mies’ een speciale kankerkledinglijn ontworpen. Wij bedrukken kleding en deze lijn bestaat uit opdrukken met teksten en andere uitingen die gaan over deze slopende ziekte. Deze lijn gaat binnenkort in de verkoop en de opbrengst gaat voor een deel naar het Catharina ziekenhuis en voor een deel naar het Instituut Verbeeten.”

"Ik moet, ik heb geen keuze." - Michelle

Steun de strijd tegen kanker. Schrijf je hier in of doneer.