Interview met Marcel Jans: Ontdek de Gravel Challenge op zondag 21 april

03 april 2024 10:00

Nieuw dit jaar tijdens de Verbeeten Challenge is de Gravel Challenge. Geniet van ongebaande paden en grindwegen op zoek naar avontuur en vrijheid. We spraken met routebouwer Marcel Jans van Toerclub Tilburg '93.

Al meer dan 30 jaar fietst hij in de omgeving van Tilburg, voornamelijk op de racefiets en mountainbike, maar werd ook gegrepen door het gravelvirus. "De laatste tien jaar ben ik steeds vaker de onverharde paden gaan opzoeken, vaak samen met mijn vrouw Marianne die ook van avontuur houdt. Sinds een paar jaar rijd ik ook op een gravelbike en vind het heerlijk om nieuwe paadjes in de omgeving te ontdekken zonder last te hebben van verkeer. Ik houd van de natuur en gelukkig worden we in Tilburg omringd door mooie gebieden waar het prachtig fietsen is op vaak rustige paden."

Naast het fietsen vindt Marcel het plannen van routes ook een leuke bezigheid, kijk maar eens op zijn Komoot-pagina. Gepassioneerd vertelt hij over het samenstellen van de allereerste VC gravelroute. "Een gravelroute maken voor de Verbeeten Challenge is extra uitdagend: je wilt het liefst dat iedereen tevreden is over de route. Na het natte najaar en winter is het extra lastig om droge paden te vinden, dus hier en daar zal ook wel eens het asfalt worden opgezocht. Gelukkig blijven er genoeg mooie, afwisselende en goed berijdbare gravel- en zandstroken over om de natuurgebieden rondom Tilburg te verkennen."

"Het wordt een mooie dag met een uitdagende en afwisselende route door prachtige natuurgebieden," vervolgt Marcel. "Je komt onder andere over de Regte Heide, door de Chaamse bossen, door het landgoed Gorp en Roovert en over de Roovertse Heide. De hele route wordt over Nederlands grondgebied gereden, dus je paspoort hoef je niet mee te nemen."

Doe mee met de strijd tegen kanker en schrijf je in voor de Gravel Challenge. Laat je sponsoren en maak gelijk een goede start, want je inschrijfgeld telt namelijk helemaal mee als donatie en gaat dus volledig naar het goede doel! Het startschot van de Gravel Challenge klinkt om 09:15 uur op het Olympiaplein.

Direct naar inschrijven