Het verhaal van Yinthe van Dongen

13 april 2024 10:29

Yinthe is 7 jaar oud en zit in groep 4 van basisschool d’n Hazennest. Zij heeft zich met een speciale reden ingeschreven voor de Kids Run. Ze wil heel graag zieke mensen helpen!

Ze is sowieso actief met het steunen van goede doelen, net als haar moeder. Haar moeder geeft plasma en Yinthe zelf doneert kleding aan arme mensen die zelf geen kleding kunnen betalen. Daarnaast brengt Yinthe met enige regelmaat het speelgoed dat ze niet meer gebruikt naar de kringloop zodat mensen die minder te besteden hebben hun kinderen ook een leuk cadeau kunnen geven.

Dit keer heeft ze zich met veel enthousiasme op de Verbeeten Challenge gestort.

Twee keer in de week oefent ze samen met haar vader. Ze gaan dan 20 minuten hardlopen, zodat ze op 21 april fit aan de start verschijnt en de 10 minuten rennen met obstakels goed vol gaat houden. Ze wil namelijk de vele mensen die haar gesponsord hebben niet teleurstellen.

Yinthe is al weken bezig met het vinden van sponsors. Naast dat ze haar opa’s en oma’s gestrikt heeft voor een mooi bedrag, heeft ze een rondje gemaakt in de buurt. Ze heeft haar buurtgenoten uitgelegd waarom de Verbeeten Challenge een belangrijk doel is.

Maar omdat ze nog meer geld op wilde halen heeft ze ook nog een filmpje opgenomen waarop ze de collega’s van haar moeder en de voetbalvrienden van haar vader gevraagd heeft om haar te steunen. 

Met een heel mooi resultaat, ze heeft al €382,- opgehaald en dat is veel meer dan ze had verwacht.

Yinthe sponsoren of zelf meedoen? Klik hier