Team Ben van Nies

De eindstreep is voor mij inzicht maar nog niet gepland!

Opgehaald

1.943
96% bereikt van het totaalbedrag € 2.009

Wel op mijn manier!!


Hier in het kort het verhaal van ons pa.
In 2020/2021 heeft hij de diagnose alvleesklierkanker gekregen na vele behandelingen en ziekenhuis opnames was het in 2022 tijd om zijn conditie op peil te gaan brengen met hulp van de fysiotherapeut zodat hij de Verbeeten Challenge kon gaan lopen

Ons pa zei vorig jaar in de opnames die zijn gemaakt voor de Verbeeten Challenge het volgende: ik ga de 5 km lopen. Maar wel op mijn manier! Zo dat ik later kan zeggen I did it my way!

Dus 10 april was het dan ook zover met hulp van een rollator en zuurstof (en 2 vingers in zijn neus 😊) kon hij de 5 km gaan lopen!

Het boek voor alvleesklierkanker kon op de controles na afgesloten worden……

2022 zou een mooi jaar worden 40 jaar getrouwd eindelijk met pensioen en tijd om te gaan genieten!

In november stond er weer een controle scan gepland.
Niks bijzonders zou je denken???
Of toch wel…..
De avond voordat er een telefonische afspraak zou zijn werden ze gebeld met de vraag om naar het ziekenhuis te komen.

Gevoel: Foute boel….

Ze hadden verdachte plekjes gevonden op de lever!
In die week stonden er nog onderzoeken gepland om het verder uit te zoeken.
Op 9 december zijn we met zijn alle naar de afspraak geweest van de oncoloog.

Meneer van Nies we hebben diverse plekjes gevonden op de lever…..Sommige plekjes waren niet zo heel groot maar er zat er ook een van 4,4 cm.

EN NU????

Optie 1 Chemo – Chemo zou nog agressiever zijn dan de alvleesklierkanker en waarschijnlijk zou zijn lichaam dat niet aan kunnen.
Optie 2 Bestralen – Bestralen helaas niet mogelijk
Optie 3 Niks doen – Geen enkele behandeling.

In het hele gesprek wat we hadden konden we merken dat de arts ons het liefst in optie 3 wilden indelen. Maar waarom??? Ik kan dit toch ook gewoon overleven??

Helaas had de oncoloog geen beter nieuws voor ons en helaas moest het slechtste nog komen….

Meneer van Nies ik moet u melden dat de eindstreep in zicht is maar nog niet gepland staat!

Met de optie chemo gaan we het misschien nog enkele maanden rekken maar veel meer zal het niet zijn. En daarbij is de kans op complicaties erg groot!
Uiteindelijk is dus de optie niks doen misschien de beste optie! Ook al wil je dit helemaal niet als optie krijgen.

ZO BAM die kwam ff aan in ons gezicht!!! Buiten dat je weet dat het niet goed is verwacht je dit nieuws niet!! Nadat het voor zover dat kan ingedaald is komt het besef moment alles wat nu nog komen gaat kerst, nieuwjaar, verjaardag Lisa (kleindochter), verjaardag Nicole (dochter) gaat echt voor de laatste keer zijn. Hoe raar is dat???

Ook heeft ons pa verteld in de film die gemaakt is vorig jaar dat hij steun krijgt van zijn gezin maar ook van de reactie die hij krijgt op de blog die hij schrijft op facebook genaamd TUMOR – HUMOR waar hij open en eerlijk zijn verhaalt deelt met iedereen die het wilt lezen. Na de laatste blog die hij schreef op 16 december 2021 kon deze helaas ook weer opgestart worden!

Eigenlijk een van de eerste dingen die hij zei wat hij nog wilde doen is, op 2 april 2023 nog een allerlaatste keer aan de Verbeeten Challenge mee doen!

Nou dat moet te regelen zijn!

Van de week heb ik met de Verbeeten Challenge contact opgenomen om de situatie even uit te leggen en om te vragen wat eventueel mogelijk is.
Want stel je voor dat de situatie met ons pa verslechterd en het blijkt dat hij hem echt niet zelf meer kan lopen??? Wat dan??

Je ziet soms op Instagram of televisie wel eens van die verhalen dat mensen gebruik maken van een wensambulance om zo hun wens in vervulling te laten gaan.
Een heel mooi initiatief al zeg ik het zelf maar kom je daar zo maar tussen want ik kan me ook voorstellen dat niet alleen ik een mail stuur met een speciale wens maar dat er echt nog veel meer mensen zijn die dat doen.
Binnen een paar uur werd ik terug gebeld en werd mij verteld dat ze hier graag aan mee wilde helpen!
Wij hopen dat dit natuurlijk niet nodig is en dat hij zelf nog die 5 km of een gedeelte daarvan kan meelopen en mocht hij het niet op eigenkracht kunnen doen dan rollen wij hem in de rolstoel naar de finish. En als dat niet gaat lukken dan kunnen we een beroep doen op de wensambulance.

En kunnen wij ons pa met bed en al over de finish duwen!

Dit is dus de reden dat wij meelopen, niet alleen om dat ons pa dit wilt maar ook omdat wij het belangrijk vinden dat deze rot ziekte (in sommige gevallen) geen eind datum meer krijgt.

Beschikbare activiteiten:

  • Wandelen 5km
  • Wandelen 10km
  • Wandelen 30km